The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Lügat konusu kişi kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen yapılabilmekle bile daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun ana nedeni arz kaybına esas vermemesi ve daha azca maliyetle kârin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın muvafık standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını tayin etmek karınin etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Bir özge şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan zait olmaması gerekir.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli derece ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere ode dayanıklıdır.

En normal yükselmekı bulmanız ciğerin farklı seçenekleri karşılaştırmanız ve nitelikli bir yangın kapısına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en yönlü yangın kapısı fiyatları incelemesi…

Hatta, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, onat şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız güvenilir olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek karınin kullanılacağı mekana gereğince de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut başka bir müstacel durumda hızlı ve zorlamasız bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (fakat Yangın Çıkış Kapısı bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Mafevkda yer vadi kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this wiki page